Flot start for den nye café

Det har været en lovende første uge for cafeen, Mad og Kager - der smager, i Moena Mønshallerne

Duften af god og velsmagende mad, summen af snak ved bordene gennem de første tre åbningsdage viser, at café-livet har været savnet i Moena Mønshallerne.

”Jeg er meget glad for den modtagelse, vi har fået. Der har været mange gæster og ind i mellem helt fyldt ved bordene. Nogle kommer til hallerne kun for at spise aftensmad”, siger en smilende Kaspar G.S. Linck, der blandt andet gør sig med croque madame og croque monsieur på menuen.

Duften af butterchicken med ris og f.eks. grillet nakkefilet med hvidløg og sort peber spredte sig i hallerne, da Mad og Kager - der smager åbnede besindigt med take-away og catering i januar.
Mens gæster og personale dånede, fulgte Kaspar samfundets rytme for genåbningen, og slog dørene op for almindeligt caféliv i mandags 21. februar.

Åben mandag til onsdag

I den første tid holder caféen åben mandag til onsdag kl. 15-20. Derudover for aftalte selskaber torsdag-fredag og når der er større arrangementer i hallerne i weekender.

Uden for Mad og Kager - der smagers åbningstider må hallernes gæster nøjes med egen medbragt mad og drikke. Men når cafeen er åben kan de lade sig forkæle med frisk forplejning i caféen.

Kaspars ambition er stille og roligt at skabe et hyggeligt og velfungerende caféliv med mad og glade gæster og samtidig drive cateringvirksomhed for mønboerne og øens gæster.

Bliv medlem af hallerne og få indflydelse

Fra 2022 får medlemmer mulighed for mere indflydelse på livet i og omkring hallerne.

Det gælder f.eks. det store projekt på udearealerne rundt om Moena Mønshallerne - Park Moena. Medlemmer kan være med til at fundraise penge til at få planen realiseret, eller med haveredskaber og skabe mere liv i udeområderne med anlæggelse af bi-venlige bede m.m.
Frist for at blive medlem 1. marts.

Slut med restriktioner fra tirsdag 1. februar

Vi kan alle drage et lettelsens suk og sammen glæde os over, at der ikke længere er krav om mundbind og fremvisning af coronapas fra tirsdag den 1. februar. Der er heller ikke nogen forsamlingslofter, vi støder imod.
Dermed vender livet i hallerne tilbage til sin normale og tiltrængte rytme.

Hvis du vil læse mere, fortæller Kulturministeriet, om hvordan det er slut med restriktioner i kultur og idrætslivet - her

Tilsvarende kan du blive oplyst af Sundhedsministeriet, der blandt andet fortæller, at covid-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom - her

Vi kan være 500 sammen i hallerne

Der er ikke noget forsamlingsforbud, som reglerne er nu. vi kan samle op til 500 siddende deltagere i hallerne. For eksempel til idrætsstævner eller gymnastik-opvisninger.

“Indendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg, åbner med krav om coronapas, krav om mundbind eller visir og en begrænsning på 500 tilskuere til arrangementet. Tilskuerne skal i det væsentlige være siddende.”

https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/

Januar 2022 - Aktuelle restriktioner i haller og svømmehal

- De aktuelle restriktioner fra begyndelsen af januar 2022:

Coronapas

Du skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at gå i svømmehallen.
Børn under 15 år samt personer, der benytter svømmehaller som led i forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter er undtaget kravet om coronapas.
https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/

Mundbind

Vi skal alle bruge mundbind i hallerne.
Besøgende tilskuere, brugere, publikummer, elever og lignende på 12 år og derover samt medarbejdere og andre personer tilknyttet det pågældende lokale skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de befinder sig i følgende lokaler:
Lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler.
https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19

Nye restriktioner for kultur- og idrætslivet

Folketingets Epidemiudvalg har den 17. december 2021 besluttet at indføre en række yderligere restriktioner på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen.

Disse restriktioner gælder på kultur- og idrætsområdet:

“Følgende lokaler og lokaliteter skal holdes lukket for offentligheden:

Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende.

Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder spillesteder, teatre, biografer, museer, kunsthaller, kulturhuse og lignende.

Zoologiske anlæg, akvarier og lignende.

Folkehøjskoler, aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitet.

Lokaler og lokaliteter, hvor der afvikles idrætsaktiviteter med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg.

Der indføres desuden krav om brug af mundbind eller visir for besøgende mv. på 12 år og derover i lokaler på kulturområdet, hvor der er offentlig adgang, herunder de steder, hvor der gælder coronapas, og som ikke lukkes. På den baggrund indføres der krav om brug af mundbind eller visir i følgende lokaler:

Lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler biblioteker, arkiver, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet”.

“Endelig opfordres der til, at man ikke deltager i indendørs foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter mv. i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

Restriktionerne gælder fra søndag og foreløbigt i fire uger”.

Læs mere her: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/hoej-smitte-medfoerer-nye-restriktioner-for-kultur-og-idraetslivet

I Moena Mønshallerne betyder det, at

  1. der opfordres tiI at indendørs foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter mv. aflyses i juleferien. Opfordringen til aflysning af foreningsaktiviteter gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

  2. vores forsamlingsrum og foyer holdes lukket for aktiviteter fra søndag den 19. december kl. 08.00 og foreløbigt indtil 16. januar 2022.

  3. Fra søndag den 19. december kl. 08.00 og foreløbigt indtil 16. januar 2022 er der krav om brug af mundbind eller visir for besøgende mv. på 12 år og derover i svømmehallen og i idrætshallerne.

Otte indstillede til Møn sjæl-prisen

Det er en spændende felt af personer, som mønboere og -borgere kan stemme på, de synes skal have Møn sjæl-prisen 2020/21

Det er forskelligheden, der falder i øjnene, når du ser på de otte nominerede til Møn sjæl-prisen, der skal uddeles for tredje gang.
En har f.eks. været med til at starte basketball-klubben op, en anden kæmper for at få gang i bocarts, en tredje kæmper for at få skabt et ungdomshus, en kæmper for nærdemokratiet, en for at Møn skal overleve som samfund, en der skaber netværker samt to der er fundet blandt de frivillige kræfter på øen.

Du kan læse ordene bag indstillingerne og stemme på de indstillede ildsjæle frem til fredag 29. oktober kl. 12

Blandt de afgivne stemmer, bliver der trukket lod om et 10-turs kort til Moena svømmehallen.

Vi vil gerne sige tak

til alle dem: der har været ansatte eller siddet i bestyrelserne for hallerne.

Jule halballet lørdag 6. november er en kærkommen lejlighed til at sige tak.
Derfor vil vi gerne invitere på et glas i foyeren - i timen inden ballet.

Taknemmeligheden går 50 år tilbage i Mønhistorien, så der er brug for lidt ekstra gymnastik og hjælpsomhed med at finde dem allesammen. Hvis du kender nogen, må du endelig prikke dem på skulderen.

Halballet er også et trefoldigt jubilæum

Det er ikke kun en folkefest, når vi inviterer øfolket til hal-julebal lørdag 6. november. Det er også en kærkommen anledning til at fejre alle tre haller.
Gode gamle mønshallen fylder 50 år, flexhallen fylder 20 og svømmehallen fyldte 40 år i 2020, hvor det ikke rigtig kunne fejres.

Fejre hallerne og hinanden

”Vi håber, at der kommer mange glade mønboere og mønborgere til festen og fejringen af hallerne og hinanden. Ligesom de har samledes i alle mulige sammenhænge i de tre haller gennem årene.
I gamle dage var der f.eks. helt fyldt til håndboldlandskampe og 2. juledagsfodboldstævner. I dag knopskyder aktiviteterne med klatring, gaming, basketball og meget mere”, siger vores daglige leder, Chris Schmidt Hansen.

Mange kridter danseskoene

Billetsalget til hal-juleballet tyder da også på, at mønborgerne og mønboerne trænger til at feste. Næsten 150 billetter er solgt uden, at vi har lavet ret meget ramasjang.

Til ballet spiller bandet Vikarbureauet op til bal med deres repertoire af party og pop fra 70’erne og frem til i dag. DJ Dennis Kølle følger festen til dørs med et drøn af disco.

Anne og Micki fra KOK & RUL på Fanefjord Kirkevej kommer med julemenuen bygget på fritgående dyr, fokus på det danske, friske råvarer og en dejlig blanding af det klassiske og det fantasifulde.